Bokscoaching-voor-hoogbegaafde-kinderen

Bokscoaching voor hoogbegaafde kinderen

Bij individuele bokscoaching voor hoogbegaafde kinderen gebruiken we diverse boksvormen en gaan we spelenderwijs aan de slag. Boksen is niet alleen leuk en gezond, maar ook helpend! Als ouder van een hoogbegaafd kind begrijp je hoe belangrijk het is om je kind niet alleen cognitief maar ook emotioneel te ondersteunen. Hoogbegaafde kinderen kunnen soms worstelen met uitdagingen zoals perfectionisme, hoge verwachtingen en het omgaan met frustratie. Bokscoaching helpt deze kinderen om hun emoties te reguleren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Wat is bokscoaching?

Bokscoaching is een vorm van coaching waarbij boksen wordt ingezet als middel om persoonlijke doelen te bereiken. Bij kinderen van 6 tot 12 jaar gebruiken we vooral speelse en aangepaste boksvormen. Het boksen fungeert als een metafoor om kinderen te helpen met hun uitdagingen om te gaan en om hun persoonlijke grenzen op een veilige manier te verkennen.

Waarom boksen voor hoogbegaafde kinderen?

Voor hoogbegaafde kinderen kan bokscoaching bijzonder effectief zijn. Deze kinderen zijn vaak zeer bewust van hun omgeving en van zichzelf, wat kan leiden tot verhoogde stress en angst.
Bokscoaching biedt een uitlaatklep voor deze spanningen. Het helpt hen om:

  • Emotieregulatie: Door fysieke activiteit kunnen kinderen hun emoties beter beheersen. Het boksen biedt een gestructureerde manier om spanning los te laten en rust te vinden.
  • Zelfvertrouwen en zelfbewustzijn: Door de technieken van het boksen te leren en fysieke doelen te bereiken, bouwen kinderen vertrouwen op in hun eigen vaardigheden. Dit zelfvertrouwen kan overlopen naar andere gebieden van hun leven.
  • Sociale vaardigheden: Hoewel de coaching één-op-één is, leert het kind ook over respect, discipline en samenwerking door de interactie met de coach.
Bokscoaching-voor-hoogbegaafde-kinderen

Hoe werkt onze 1-op-1 bokscoaching voor hoogbegaafde kinderen?

De coaching wordt gegeven door ervaren, gecertificeerde trainers. De trainingen worden in afstemming gegeven op locatie of bij het kind thuis, met voorkeur in de buitenlucht. Elke bokscoachingsessie is afgestemd op de individuele behoeften van het kind. We beginnen met een kennismakingsgesprek om de specifieke uitdagingen en doelen van je kind te begrijpen. Vervolgens gebruiken we diverse bokstechnieken en spelvormen die niet alleen leuk zijn, maar ook helpen bij het ontwikkelen van fysieke en emotionele vaardigheden.

 

Meer weten? Neem contact op voor meer informatie.

 

ERVARING: PIM'S VERHAAL

'Pim* is 7 jaar en hoog begaafd. Hij vindt het moeilijk zijn verstand te laten matchen met zijn lichaam. Zijn emoties heeft hij niet altijd onder controle en wil op bepaalde dagen echt niet naar school. Met dit verhaal kwam een moeder bij mij. Op school en via school is hun een en hele hoop aangeboden, maar er zijn dankzij het 'systeem' ook een hoop regels waar ze tegenaanlopen als het gaat om de juiste begeleiding voor hun zoon. Ik zag een hele mooie uitdaging om met Pim aan de slag te gaan met mijn ervaring in coaching Boksend opvoeden.

Na 3 weken ontving ik al de eerste positieve reacties van zijn moeder. Hij kon zijn emoties beter benoemen en hij kon ook aangeven wat hij nodig had op dat moment. Deze manier van coachen geeft hem rust en hij vindt het ook nog eens super leuk om samen met mij de (boks) oefeningen te doen.

Zes weken na de sessies gaat Pim weer alle dagen naar school, is hij blij en in een goede balans. Ik ben zo blij voor hem en zijn ouders. Het idee dat het beter met hem gaat en ik daar mede een steentje aan bij heb mogen dragen, voelt heel goed!'

- Bokscoach Armanda

*Naam gefingeerd.