Boksclinics-bokscoachig-boksworkshops-bedrijven groot

Bokscoaching

Tegenwoordig doen we meer met ons hoofd dan met ons lichaam. We zijn onszelf continu voorbij aan het gaan. Gevoelens en onverwerkte emoties zoals angst, boosheid en verdriet raken we niet kwijt door alleen stil te zitten.

Individuele-bokscoaching

“Het gaat niet om het fysieke maar wat het fysieke losmaakt”.

Wat is Bokscoaching / Therapeutisch Boksen?

Bokscoaching is een vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij elementen uit de bokssport worden gecombineerd met coaching. Het richt zich specifiek op het beheersen van spanning impulsen en het omgaan met emoties. Tijdens sessies worden verschillende technieken uit het boksen gebruikt, met o.a. schaduwboksen, stootkussenoefeningen en non-contact partnerwerk.

Het doel van Bokscoaching is niet om je te leren vechten, maar om je te helpen emoties te uiten, stress te verminderen en zelfvertrouwen op te bouwen. Door middel van fysieke beweging leer je je lichaam beter kennen én versterk je de verbinding tussen lichaam en geest. Dit kan bijdragen aan het verminderen van angst, depressie en andere psychische klachten.

Herken jij deze emoties en heb jij bijvoorbeeld te maken met onderstaande situaties?

Neem dan contact op voor meer informatie.

Bokscoaching voor hoogbegaafde kinderen

Hoe werkt 1-op-1 bokscoaching?

De trainingen worden in afstemming gegeven op locatie of bij je thuis. We beginnen met een kennismakingsgesprek om de specifieke uitdagingen en doelen te begrijpen. Elke Bokscoachingsessie is afgestemd op de individuele behoeften.

 

Gecertificeerd Bokscoach

Onze ervaren Bokscoach Armanda heeft haar certificaat voor Bokscoaching (2020) en Boksend Opvoeden (2023) behaald. Boksend Opvoeden is een erkende, pedagogische sport- en beweeginterventie voor kinderen en jeugd en volwassenen: boksen wordt als middel ingezet om het individu te coachen. Dit kan zowel individueel als in groepen of met het gezin.

 

Zorgverzekering vergoeding bokscoaching

Afhankelijk van je zorgverzekering is het mogelijk dat je (een deel van) de Bokscoaching vergoed krijgt. De ABG-code voor Bokscoaching is 98107440. Met deze code kun je bij je zorgverzekering checken of je in aanmerking komt voor vergoeding.

 

Kosten Bokscoaching

De kosten per sessie bedragen 85 euro per uur exclusief btw. Particulieren zijn vrijgesteld van btw. Een telefonisch kennismakingsgesprek van 20 minuten is kosteloos.

Bokscoaching kan ingezet worden door zowel particuliere als zakelijke klanten.

 

Ervaren wat Bokscoaching voor jou (of je kind) kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie.